Uncategorized

Esittelyssä musiikin valtagenret: lue perustietoa yleisimmistä musiikkigenreistä

Musiikkimaku on yhtä yksilöllinen asia kuin yksilön mikä tahansa piirre. Toinen pitää raskaasta metallista, toiselle mieluista on menevä jazz-musiikki ja kolmannelle rytmikäs pop on se juttu. Samoin kuin toinen pitää halvemmista ja huonomman laatuisista lasten vaatteista, kun toinen luottaa Kids Brand Store:n laatukuteisiin. Oletko sinä vielä löytänyt omaa musiikkimakuasi? Jos et, olet tullut oikeaan paikkaan. Tästä artikkelista voit lukea lyhyet esittelyt musiikin valtagenreistä, ja kukaties löydät itsellesi mieluisan genren tai ainakin opit jotakin uutta mieligenrestäsi. Poimi tästä artikkelista parhaat nippelitiedot käyttöösi ja jaa tietosi myös muillekin.

1

Rytmikkäästä pop-musiikista on moneksi

Pop on lyhenne populaarimusiikista. Pop lähti kehittymään 50-luvulla Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa rock and rollin ja myöhemmin rockin haarana ja pehmeämpänä versiona. Pop on mieluista etenkin nuorille ja kohderyhmää kalastellaankin lyhyeiden, yksinkertaisten, usein rakkausteeman ympärillä pyörivillä lauluilla. Pop-musiikki onkin vuosien saatossa pysynyt enemmän tai vähemmän samana, joskin se on ottanut vaikutteita rockista ja myöhemmin tietenkin uusimmista soundeista ja trendeistä.

Tunnettuja pop-artisteja: Michael Jackson, Beatles, Shakira, Britney Spears, Spice Girls, The Pussycat Dolls, Mariah Carey, New Kids on the Block, Justin Bieber

2

Menevä jazz on monen kestosuosikki

Jazz on musiikin laji, joka on saanut alkunsa Yhdysvalloista. Jazzille ominaista on keinuva rytmi ja se, että improvisaatiolla on suuri rooli musiikista. Jazzista on myös erkaantunut useampia pieniä musiikin lajeja. Jazzille antaa uniikkia leimaa myös se, että puhallinsoittimet ovat suuressa roolissa. Muutenkin soitinten osuus jazz -musiikissa on suuri, vaikkakin myös laulajia tavataan. Jazzin tarkkaa syntyaikaa ei tiedetä, mutta se on syntynyt viimeistään 1800-luvun lopulla Yhdysvalloissa etelävaltioissa maan afroamerikkalaisen väestön parissa. Etenkin New Orleansia pidetään yleisesti jazziin syntymäpaikkana.

Tunnettuja jazz-artisteja: Scott Joplin, Buddy Bolden, Freddie Keppard ja Joe ”King” Oliver, Joe Oliver, Louis Armstrong

3

Tummanpuhuva rock on merkittävä osa populaarikulttuuria

Rock on merkittävä osa populaarikulttuuria, ja se on saanut alkunsa rock and rollin alahaarana. Rock sai alkunsa 50-luvun Yhdysvalloissa. Muiden populaarimusiikin tavoin myös rock on merkittävä osa länsimaista nuorten kulttuuria. Vaikka rock sai alkunsa jo 50-luvulla, sai rock-bändien kokoonpano vakituisen muotonsa vasta 60-luvulla. Tällöin tavaksi vakiintui laulaja, kitaristi, basisiti sekä rumpali. Toisinaan kokoonpanossa on myös kosketinsoittimia sekä taustalaulajia. Rockin sanoitukset pyörivät usein rakkauden ja yhteiskunnallisen muutoksen ympärillä. Rockissa on nähtävissä vahvoja vaikutteita afroamerikkalaisten kehittämästä bluesista.

Tunnettuja rock-artisteja: Bob Dylan, The Beatles, The Rolling Stones, The Who, The Kinks, Elvis Presley, Bill Haley, Chuck Berry, Buddy Holly, Little Richard, Woodstock, Bo Diddley, The Velvet Underground, King Crimson, Kiss Queen, Led Zeppelin, Black Sabbath ja Deep Purple.

4

Klassinen musiikki on ollut pinnalla jo vuosisatojen ajan

Klassisimi on länsimaisen taidemusiikin tyylikausi. Klassismi oli voimissaan 1700- ja 1800-lukujen taitteessa. Klassismille tyypillisiä ovat laulavat jaksottuvat melodiat, joita säestetään kevyillä harmonioilla. Termillä klassinen musiikki tarkoitetaan usein koko länsimaisen taide musiikin perinnettä.

Tunnettuja klassisia artisteja: Giovanni Battista Pergolesi, Johann Christian Bach, Pietro Metastasio, Ludwig van Beethoven

bard