Britti-pop

Muistatko vielä Ressu Redfordin?

Ressu Redford oli suomalaisen musiikkimaailman kuuma nimi 1980-luvulla. Muistatko vielä, miten Ressu Redford nousi musiikkimaailmamme huipulle ja mistä hän tuli tunnetuksi? Ellet muista, niin nyt on aika palata nostalgisten muistojen äärelle!

Bogart Co.

Ressu Redford, joka käytti aiemmin myös taiteilijanimeä Reddie Redford, ja jonka oikea nimi on Esa Pentti Juhani Mäkelä, syntyi 30.7.1961 Turussa. Alun perin hän tuli tunnetuksi Bogart Co. -yhtyeen myötä 1980-luvulla mutta siirtyi myöhemmin soolouralle. Bogart Co. -yhtyeestä tuli yksi 1980-luvun menestyneimmistä suomalaisista dance-genren musiikkiyhtyeistä. Yhtye tähtäsi avoimesti myös ulkomaille, mutta lopulta se joutui nimensä vuoksi melkoiseen nimisählinkiin, mistä alkoi yhtyeen alamäki. Yhtye ehti kuitenkin levyttää suuria hittejä, kuten Princess, C’mon Babe ja All the Best Girls.

Sooloura

Ressu on niittänyt runsaasti meriittejä myös soolouralla ja häneltä on ilmestynyt useita albumeita, kuten Ressu vuonna 1990, Laulussa on helppo rakastaa vuonna 1991, Taas aurinko nousee vuonna 1993 ja Tuhat syytä vuonna 2006. Hänen Ressu-albuminsa vuodelta 1990 löytyy Suomessa 50 eniten myydyn suomalaisen levyn joukosta. Laulussa on helppo rakastaa -albumi myi myös sekä kultaa että platinaa ja Taas aurinko nousee -albumi ylsi samaan. Kultaa ovat saavuttaneet myös Ressun Parhaat 90-95 -kokoelma sekä 36 kuuta & Saturnuksen renkaat -kokoelma. Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat esimerkiksi Kuka on se oikea sekä käännösiskelmät Älä mee ja Kato mitä sä teit. Älä mee oli alun perin Badfingerin Without You -iskelmä vuodelta 1970 ja Kato mitä sä teit oli alunperin Phil Collinsin Against All Odds -iskelmä.

Ressu Redford ja Jussi Rainio levyttivät yhdessä

Ressu Redford on julkaissut albumeita myös yhteistyössä Jussi Rainion, aiemmin Neon 2 -yhtyeestä tunnetun laulajan, kanssa. Nämä albumit ovat vuonna 2009 julkaistu R&J, vuonna 2010 julkaistu Klassikot ja vuonna 2014 julkaistu Elämästä seonneet.

Televisiotyö

Ressu Redford on nähty myös televisiossa, esimerkiksi juontajana. Nelos-kanavalla hän juonsi ohjelmaa, joka perustui Guinness World Records -tietokirjoihin. Hänet on nähty myös Salatuissa elämissä, jossa hän esitti itseään toukokuussa 2009 sekä tammikuussa 2010. Tähdet, tähdet -ohjelmassa Ressu nähtiin vuonna 2019 ja heti seuraavana vuonna hän esiintyi Maalla, merellä ja lautasella -nimisessä ruokaohjelmassa. Ressu nähtiin myös vuoden 2020 Vain elämää -sarjan jaksoissa. Kyseessä oli sarjan 11. tuotantokausi.

bard