1960-luvun popmusiikki

Kuka murhasi Jimi Hendrixin?

Kitarajumala on syntynyt

Jimi Hendrix syntyi vuonna 1942. Syntymässään hänen nimekseen annettiin Johnny Allen Hendrix. Jo nuorena poika osoitti kiinnostusta kitaran soittoon ja kun hänen isänsä Al vihdoin osti pohjalleen soittimen, ei tämä enää päästänyt siitä irti.

Ahkera harjoittelu palkittiin ja kun hippibuumi alkoi lyödä läpi Britanniassa ja Yhdysvalloissa, muodostui happoa kuin karkkia popsivasta Hendrixistä kokonaisen sukupolven kovin kitarasankari. Monet väittivät kuulevansa soitossa yliluonnollisia värähtelyjä, mikä myöhemmin on

selitetty hallusinogeenisten huumeiden ja Hendrixin soiton penetroivan vibraefektin yhteisvaikutukseksi. Niin tai näin, lopulta Hendrix, monien

muiden sukupolvensa sankarien tapaan, paljastui tavalliseksi kuolevaiseksi. Tyttöystävä löysi hänet hengittämättömänä aamulla heidän yhteisestä asunnostaan Lontoosta.

Tapaturma, itsemurha vai murha?

Viralliseksi kuolinsyyksi ilmoitettiin tukehtuminen omaan oksennukseen, syynä alkoholin ja unilääkkeiden yhteiskäyttö. Täyttä varmuutta kuolemaan ei kuitenkaan saatu. Omituiseksi asian teki mm. se että Hendrix oli yltä päältä viinissä. Viiniä oli arviolta puolen pullollisen verran hiuksissa ja huomattava määrä myös keuhkoissa.

Myöhemmin Animals-yhtyeen manageri, joka tuolloin manageroi myös Hendrixiä, oli yhtyeen roudarin mukaan tunnustanut tälle tappaneensa Hendrixin. Hän kertoi

heidän käyttäneen armeijan menetelmää jossa viiniä kaadettiin suoraan keuhkoihin. Syyksi hän oli sanonut sen että vaihtoehtona olisi ollut hänen oma kuolemansa tai ainakin vararikko. Hendrix oli ilmoittanut haluavansa vaihtaa manageria.

Varmuutta tapaukseen ei ole mahdollista saada, manageri Jeffrey kuoli itse pian tunnustuksensa jälkeen lento-onnettomuudessa, eikä roudari halunnut nostaa asiaa esille, koska tiesi kahden muun tappajan olevan edelleen teillä tietymättömillä.

Mafia-yhteyksiä

Jo aiemmin Hendrix oli ollut tekemisissä New Yorkin alamaailman kanssa, niin että pari mafian liepeillä pyörinyttä kaveria kidnappasikin hänet kerran. Mafiamies Jon Roberts on sittemmin tuonut selvyyttä asiaan ja kertoi itse käyneensä Hendrixin vapauttamassa. Hän sanoi kitaristin itse olleen tuolloin niin voimakkaasti päihtyneenä, ettei ollut varma oliko tämä edes tajunnut tulleensa kidnapatuksi.

bard